15:00

Borgstena IF

Referat: Vedums AIS - Borgstena IF

Säsongens största seger mot Borgstena

När vi summerade vårsäsongen var nog alla ganska överens om att bortamötet med Borgstena (förlust 1-2) var säsongens stora flopp så långt. I den matchen lyckades vi inte prestera något överhuvudtaget och det användes som tändvätska den här gången. Efter den mycket snöpliga förlusten mot Fristad senast var det också oerhört viktigt att direkt komma tillbaka till en vinnande trend.

Vi fick också en riktig drömstart på matchen. Efter ett mönsteranfall där undertecknad för en gång skull lämnade mittcirkeln för en djupledslöpning, vann en närkamp med en Borgstena spelare och hittade Tommy Jonsson med en passning inne i straffområdet, Tommy i sin tur klackade bollen bakåt till anstormande Fredrik Möller som kunde trycka in 1-0 i den 2:a minuten - vackert!

Konstigt nog efter den starten släppte vi nästan omgående in Borstena i matchen igen. Efter ordentligt slarv i försvaret lyckades en Borgstena forward till slut placera in 1-1 helt i onödan.
Vi fick dock ingen panik utan fortsatte lugnt och metodiskt att jobba oss in i matchen med ett allt bättre passningsspel.

Tommy Jonnson hann med att bränna ett friläge innan ledningsmålet kom. Undertecknad vann en närkamp och fick ut bollen till Tommy Jonsson på högerkanten. Tommy tittade iskallt upp och la bollen snett inåt bakåt där Anders Svantesson av någon outgrundlig anledning dröjt sig kvar! Hur som helst kunde inte ens Anders missa det läget utan bredsidade lugnt in 2-1 i tom kasse.

Kort därefter kunde Johan Otterborg utöka till 3-1 i den 19:e minuten, också det efter ett fint anfall med mycket fart. Kul för "Skalken" att få hänga en kasse igen!

Efter det här målet skapade vi ytterligare några lägen, där vi kunde utökat ledningen. Tommy Jonsson hade ännu en bra chans och undertecknad hade en bra nick på Tommys inlägg, men inget av lägena resulterade. Istället kunde Fredrik Möller spika halvtidsresultatet till 4-1 med sitt andra mål för dagen i den 40:e minuten.

I halvlek var alla givetvis nöjda, men samtidigt enades vi om att försöka förbättra oss ytterligare, dessutom viktigt att försöka bättra på målskillnaden med tanke på hur serien ser ut.

Som så många tidigare i den här typen av situation blev det inte riktigt som man tänkt sig. Spelet blev inte alls lika snabbt i den andra halvleken och vårt passningsspel blev flera klasser sämre.
Jag väljer dock att fokusera på något helt annat från den andra halvleken, nämligen Tommy Jonssons två snygga fullträffar. Först fick han ett läge inne i straffområdet efter fint förspel från Henrik Krook och avslutade distinkt ribba in. Vid 6-1 hittade undertecknad Tommy med en lång boll och ensam med målvakten gjorde han inget misstag. det här innebar Tompas 100:e mål i VAIS-tröjan, jag lyfter på hatten!!

Många var bra i VAIS den här dagen, inte minst i den första halvleken. Fredrik Möller har börjat hitta höst- och målformen och det kommer att bli oerhört viktigt framöver. Peter Wallin var hela tiden väldigt delaktig i spelet från sin högerbacksplats och det är alltid jättekul när ytterbackarna får mycket boll offensivt. Sedan förtjänar Tommy Jonsson ett extra omnämnande för sina mål, men också för målpass och bra spel i övrigt.

Skribent: Marcus Wallin

fre 1 jun 2007, 19:00 Borgstena IF - Vedums AIS 2 - 1